07 Ekim 2014

ADANADA'DA DENİZ VARMI ?

           Adana gıda toptancıları derneği tarafında '' ADANA'DA DENİZ VARMI  ? '' sloganıyla 2014 yılı yaz aylarında şehrin birçok yerine asılan afişlerle ilan edilen www.adanadadenizvarmi.com adlı websitesi ile desteklenen,genel amacı kanımızca şehir bilinci oluşturarak , bir takım dinamikleri harekete geçirmeye çalışan organizasyon şimdilerde unutuldu.

    


    Konuyu birkez daha bloğumuzda gündeme getirip, oluşturulmaya çalışılan farkındalığa katkı sağlayabileceğimizi umuyor bu şehirde  yaşayan ve bu şehirde kazananlardan biri olarak da bizde bu sunuma ,bloğumuzda paylaşacağımız bir kaç cümle ile katkı yapmak istiyoruz
    2012 yılını esas alan TUİK verilerine göre ADANA ili nüfusü büyüklük olarak ülkemizin 5 büyük şehridir.

Buna rağmen;


 A) 2011 -2012 Yılları dikkate alındığında net binde - 6,27 ile göç veren iller arasındadır.
  B) 2012 yılı verilerine göre ülkemizde ihracatçı iller sıralamasında 8 nci sırada olup Ülkemizin üç büyük ilinin haricinde,Bursa,G.Antep,Hatay ve Manisa illerimizin gerisindedir.
 C) 2012 yılı  ülkemiz  Bitkisel üretim değeri verilerine göre altıncı sıradadır Bu konuda aynı zamanda bir turizm şehri olan Antalya birinci sıradadır.
   D) 2012 yılı verilerine göre kişi başına düşen elektrik tüketiminde 31 sıradadır.
  E) 2011 yılı ülkemiz İşsizlik oranı sıralamasında Adana ilimiz% 11,4 değeri ile   işsizliğin en yüksek olduğu 6 ncı ildir
  F)  Kişi başına düşen otomobil sıralamasında Adana  (1000 kişi başına 109 otomobil ) 34 ncü sıradadır
   G) İhracatçı iller sıralamasında 10 sırada yer bulmaktadır.

Çoğu istatiki gösterge de Adana ilimiz hak ettiği yerde değildir. Örnekler çoğaltılabilir.

Sonuç olarak ; Adana ilimize Turizm alanında yapılacak yatırımlar şehrimizin sosyoekonomik hayatına  büyük bir katkı sağlayacağı aşikardır.Turizm yatırımları için İklim Koşulları,denizi,tarihi,yemek kültürü, vs ile  Adana çoktan hazırdır. Turizm sektörü alanında yapılacak her calışma  Adana' yı ülkemizdeki hak ettiği konuma süratle ulaştıracaktır.