20 Ekim 2017

ADANA'DA “WEB TAPU UYGULAMASI '' BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

       Adana Emlakçılar Esnaf Odası ve Adana ticaret Odası 41.Meslek Komitesi (Gayrimenkul Sektörü) işbirliğinde düzenlenen “WEB TAPU” uygulaması bilgilendirme toplantısı ,19 ekim 2017 tarihinde ,Adana Ticaret Odası toplantı salonunda yapıldı.

  Toplantı,Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanı Sn. Adnan KAHVECİ, Genel Müdürlük yetkilileri ve Hatay Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Burhan GÖKSU ‘ile birlikte  Seyhan,Cukurova,Yüregir,Sarıcam Tapu müdürlerimizle beraber  Emlakcı meslektaşlarımızın katılımları gerçekleştirldi.

  Tapu uygulamalarında büyük yenilik getiren, şu an için Kocaeli ve sivas illerinde pilot olarak  uygulamaya başlanan ve özellikle Emlak sektöründe faaliyet gösteren sektör mensuplarını yakından  ilgilendiren, Ayrıca tapu idarelerinin ilerideki iş yükünü azaltacağı öngören  “WEB TAPU” uygulaması hkkındaki yapılan çalışmalar bu toplantıyla  ilk ağızdan  adana ilindeki sektör temsilcilerine anlatılmıştır.

   Web tapu uygulaması ile,geçmişte hayal olarak görülen,emlakcı esnafımıza tapu kütüğü acılması gercek oluyor.

 Gelecekte uygulamanın, tüm Türkiye sathında  yaygınlaştırılması düşünülüyor.Uygulamanın tüm ülke genelinde başlamasından sonra,emlakçı esnafına yarı resmi temsil hakkı kazandırıyor.


    Web tapu uygulaması kullanılarak,tapu müdürlüklerince yetkilendirilmiş lisanslı emlak ofisleri vasıtası ile ,işlemler tapu nezdindeki son aşamaya getirilerek,sadece  son imza ve tescil işlemi için tapu müdürlüklerine gidilmesinin  önünü açıyor.Herkes için hizmet kolaylığı sağlıyor.Alıcı ve satıcı nezdinde güven tesis ediyor.

Böylelikle,gayrimenkul ofisleri tarafından gerçekleştirilen alış ve satış işlemleri,  alıcı ve satıcı nezdinde güvenli görülebilecek bir ortamda,süratle, bürokrasinin azaltılması nedeni ile zaman kaybının önüne geçilerek  tamamlanabilmesinin yolunu açıyor.

Görülen odur ki ,bu uygulama ile emlakçı esnafı ciddi bir itibar ve güven kazanacaktır.Sektöre ceki düzen verecektir.Sektör oyuncusu olmayanları, sistem dışına itecektir. 

Bu nedenle ;  sektöre çeki düzen verecek uygulama için , TKGM 'lü yetkililerine,Yaptığı başarılı çalışmalar,Kamu kurumları nezdindeki girişimleri için,oda başkanımız sayın Rabia Ülkü UÇAR hanımefendi'ye ve Adana Ticaret Odası yetkililerine firmamız adına sonsuz şükranlarımızı sunar.Başarılar dileriz.